Göz seğirmesi hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Göz seğirmesi, genellikle önemsenmez.
Ancak göz seğirmesinin hafife alınmaması gerekir ve uzun süren göz seğirmesi çok kesin olmamakla birlikte hastalık belirtisi olabilir.
Bir kişide göz seğirmesi varsa ve 3-5 gün içinde düzeliyorsa çok önemli bir sorun yoktur denebilir. Ancak 15 günü aşan ve bir türlü geçmeyen göz seğirmeleri durumunda,  öncelikle refraksiyon muayenesinin,  yani ayrıntılı bir göz muayenesinin mutlaka yapılması gerekir. Bir kişide refraksiyon kusuru varsa yani miyop, astigmat, hipermetrop varsa ve fark edilmiyorsa bu durum bir işaret olabilir. Veya bir kişide refraksiyon kusuru var, gözlük kullanıyor ama numaraları değişmişse yine aynı şekilde işaret olabilir.
Seğirme, eğer çocuklarda görülüyorsa...
Çocuk yaş grubunda böyle bir durumun var olması ve fark edilmemesi halinde ise görme tembelliği denilen bir sorunla karşılaşılabilir.
Muayene oldunuz ve göz seğirmeleriniz durmuyor...
Ben muayene oldum, bir rahatsızlığım yok fakat yine de göz seğirmelerim durmuyor diyorsanız. Genellikle çok okuma, çok bilgisayar, klima kullanımı, uygun ışığın olmaması, uygun okuma ortamının olmaması gibi faktörlerden de olabilir. Nadiren de olsa göz kapaklarında iltihaplanma ya da göze yabancı bir maddenin girmesinde de olabilir.
Gözyaşı film tabakası gözün yüzeyini kaplayarak gözün konforunu sağlar, saydamlığını sağlar, gözün rahatlığını sağlar. Uzun süren klima kullanımında gözyaşı film tabakasındaki kırılmalardan dolayı göz kuruyacağı için sürekli gözü açıp kapama, kırpma hareketi olacaktır. Dolayısıyla uzun süre klima kullanımı göz sağlığı için dikkat etmemiz gereken konulardan bir tanesidir.
Göz Sağlığımızı Korumak İçin...
Gün içerisinde bilgisayarı çok kullanıyorsak en azından evde azaltmalıyız.
Televizyonu daha az seyretmeliyiz.

Özellikle hafif nemlendirici kremler sürdükten sonra göz kapaklarını çok bastırmadan hafif ovalayarak masaj yapmak gözü dinlendirmekte faydalıdır.