Presbiyopi’nin Hipermetrop’tan farkı nedir?


Presbiyopi Nedir?
Presbiyopi, yaşın ilerlemesine bağlı olarak lensin esnekliği yitirmesi ve bunun sonucunda yakın görmenin bozulmasıdır. 35–40 yaşlarında başlar ve 60 yaşına dek sürekli ilerler. Gözlerimizin içindeki mercek şekil değiştirebilen bir yapıya sahiptir. Bu mercek bu özel yeteneği sayesinde cisimler yakına geldiğinde, şişerek şeklini değiştirebilir ve görme kalitesini arttırır. Yakın görme bu şekilde gerçekleşmektedir. 40 yaşından sonra göz bu yeteneğini yavaş yavaş kaybetmeye başlamaktadır.

Hipermetropi Nedir?
Halk arasında “yakını görememe” olarak biliniyor. Genelde neden kalıtsaldır. Yaş ilerledikçe uyum yeteneği azaldığı için yakını ve uzağı görme sorunu baş gösteriyor. Fakat gözde zorlanma olduğundan dolayı bunun sonucunda gözün sulanması ve ağrıması gibi bir takım komplikasyonlar da ortaya çıkar. Ağır ve çok ağır hipermetrop ise her yaşta, hem uzağı hem de yakını az görüyorlar. Hipermetroplarda kusur genellikle iki gözde birden oluşur. Ancak, bazı durumlarda sorun sadece tek gözde de gelişebiliyor. İşte, bu durumun özellikle çocukluk çağında hemen tespit edilmesi gerekir.

FARKI NEDİR?
Hipermetropi ile presbiyopinin karıştırılmasının nedeni; hipermetroplarda da temel problemin yakını görememek olmasıdır. Hipermetropi, miyop ve astigmat gibi bir kırma kusurudur Düşük ve orta düzeydeki hipermetropide 40-45 yaş öncesi kişiler özellikle yakın okumalarda güçlük çekerler. 40 yaşından sonra ise, hem uzakta hem yakında gözlük kullanmaları gerekir. Presbiyopi ise, 40 yaşından sonra gözün uyum yeteneğini yitirmeye başlamasıyla oluşan bir yakın görme problemidir. Daha önce herhangi bir kırma kusuru olan bir kişide yaşa bağlı olarak presbiyopi gelişir.

Presbiyopi Nasıl Tedavi Edilir?

Dünyada bu konuyla ilgili uygulanan birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bu tedavi yöntemlerinin kendisine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Şu an presbiyopi tedavisi için tüm dünyada güvenilir bir yöntem olarak kabul edilen yöntem başta KAMRA INLAY diğer adıyla ACU FOCUS olmak üzere göz içi multifokal mercek operasyonları ile presbylasik lazer tedavileri hastanemizde uygulanmaktadır.
detaylı bilgi için tıklayınız: KAMRA INLAY