Göz Kapağı Şişmesi Önemi Ve Yapılması Gerekenler

Göz kapağı şişmesi, vücut sıvılarının göz kapağına dolmasıyla ortaya çıkar. Bunun pek çok nedeni vardır. Bu şişlikler geçici ve kalıcı olabilmektedir.

Nedenleri: Uykusuzluk, sabit noktaya sürekli bakmak, aşırı sıvı alımı, tuzlu gıdalar, fazla uyumak, aşırı ağlama, alerjiler, böcek ısırması, romatizma, böbrek hastalıkları, yaşlılık, nezle, iltihaplanma ve kızamıktır.. Eğer şişlik uzun süre geçmiyorsa kalp ve böbrek hastalığı habercisi olabilmektedir bu. Geçmeyen şişlikler ciddiye alınmalıdır.

Yapılması gerekenler: Gözlük kullanımı, soğuk su ile yüzü yıkamak, gözlere hafifçe masaj yapmak, göz maskesini göze kompres yapmak, buzu göz kapağına uygulamak ve çay poşetini gözünüze doğru bir şekilde uygulamak olarak sayılabilir. Geçmeyen şişlik için ise doktora başvurulmalıdır.

Önlemek için ise: Tuzlu gıda tüketimini azaltmak, yatarken başı yüksekte tutmak, yatmadan önce sıvı içmemek, su bazlı makyaj malzemeleri tercih etmek ve tüye karşı alerjisi olanlar için sentetik olan nevresimleri seçmek olarak sayılabilir. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder