Okuma Gözlüklerinden Kurtulmak

Bir İnci Göz Hastanesi tarafından düzenlenen “Canlı Cerrahi” Toplantısı’nda cerrahlar yakını görme bozukluğu (presbiyopi) olan hastalara “Kamra Inlay” ismi verilen bir mikro aparat yerleştirerek, hastanın okuma gözlüklerinden kurtulmasını sağladılar. 
Presbiyopi Tedavisinde Kamra İnlay “Canlı Cerrahi” Toplantısı’nda, Pazar günü saat 14:00 ‘de canlı yayında  TİM Eski Başkanı Oğuz Satıcı'ya  KAMRA İNLAY  ameliyatı gerçekleştirildi. Op.Dr.Faik Oruçoğlu’nun uyguladığı bu son teknik Bir İnci Göz Hastanesi ameliyatanesinden HD kalitesinde yapılan canlı yayınla toplantı sırasında göz hekimleri ile paylaşıldı. 
Canlı cerrahiyi gerçekleştiren Bir İnci Göz Hastanesi hekimlerinden Dr.Faik Oruçoğlu yakını görme bozukluğu problemi yasayan insanların kitap, gazete veya bilgisayar ekranından yazı okurken zorlanma şikayetinde bulunduklarını ve yakın gözlüğü kullanma zorunluluğundan dolayı  sıkıntı çektiklerini  dile  getirerek  şunları kaydetti:
“40 yaş üzeri nüfusun artışı ile beraber, yakın görme sorunlarına sıkça rastlanılmaktadır. Dünya nüfusunun 2 milyara yakınında yakın görme sorunu olduğu düşünülmektedir. Kamra Inlay yaşa bağlı presbiyopi  tedavisinde  kullanılmak üzere  geliştirilmiş ve dünyada 50 ülkede 20 binden fazla insana güvenle uygulanmış bir tedavi yöntemidir.” dedi.


Lazer tedavisi ile birlikte kullanılan yeni yöntemle başarı şansının yüksek olduğunu söyleyen Oruçoğlu, "Bu tedaviyi uyguladığımız hastada derinlik hissini artıyor ve derinlik hissi arttığı için de uzak, orta ve yakın mesafeleri eşit görebiliyor. Son dönemlerde geliştirilen bu teknik dünyada ve Türkiye'de aynı zamanda kullanılmaya başladı. Bizde hastanemizde hastalarımıza uyguluyoruz. Operasyonu, başından sonuna kadar sadece damla anestezisi ile yapıyoruz. IFS (Femtosaniye Lazer)  ile korneada kusursuz bir cep  oluşturduktan sonra eğer hastada uzak görme problemi de varsa önce lazer tedavisi ile bu problemi giderip, ardından Kamra Inlay  daha once oluşturulan cebe yerleştirilerek işlem sonlandırıyoruz.  Hasta operasyon süresince herhangi bir ağrı hissetmez. 10 dakika içerisinde tamamlanan tedavi sonrasında dikiş ya da bandaj kullanılmaz. Kamra bir tuz tanesinden daha hafif (5 mikron kalınlığında) ve göz bebeği renginde olup, gözde belli olmamaktadır. Hasta hemen ertesi gün sosyal yaşantısına dönebilir.” dedi.
Canlı Cerrahi Toplantısı; Prof.Dr.Ömer Faruk Yılmaz  moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Bir İnci Göz Hastanesi hekimlerinden Op.Dr.M.Necdet Cinhüseyinoğlu’nun Presbiyopi ve tedavi seçenekleri ile ilgili konuşmasıyla başladı. Ürün sorumlusu Mark Nasser Kamra Inlay tanıtımı ve klinik etkilerini, Op.Dr.Alain Saad ise Kamra Inlay tedavisi ve Sonuçlarını anlatımıyla devam etti.