Göz Kaşıntısı Neden Olur?

Göz kaşıntısının tek bir nedeni vardır denemez . herkeste farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. Bazen genetik, kronik olarak aileden gelen bir göz rahatsızlığından dolayı kaşıntı meydana geliyor olabilir. Bazen de çevresel ve/veya mevsimsel sebeplerden dolayı alerjik olarak göz kaşınması meydana gelebilir. Kesin tanı, mutlaka bir doktor tarafından belirlenmeli ve rahatsızlığı ortadan kaldırıcı tedavi yöntemi bu tanıya göre belirenmelidir.


Göz Kaşıntısının Nedenleri

Bakteriyel Konjonktivit : Kirli eller ile göze dokunma, gözlük, lens havlu gibi kişiye mahsus eşyaların birden fazla kişi tarafından kullanılması ya da bir hastalıktan kapılan bakteriler yüzünden oluşan göz iltihabıdır. (Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…)

Arpacık: Göze göz yaşını taşıyan kanallardaki yağ damarlarının kanallarının tıkanması durumunda ortaya çıkar. İltihap ve yağ olarak göz kapağında, kirpik diplerinde oluşur. Dışarıdan kolaylıkla görülebilen büyüklüktedir. (Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…)

Grip, Nezle: Mevsim değişikliklerinden dolayı ortaya çıkan göz kaşınması, nezle veya gribin habercisi olabilir. Erken fark edip C vitamini alımı, iyileşmeyi kolaylaştırır.

Kornea Zedelenmesi: Kornea gözün ön bölümünde bulunduğu için dışarıdan gelen yabancı maddelerle hasar görebilir. Göze kaçan herhangi bir cisim, yanlış lens kullanımı sonucu korneada oluşabilecek zedelenmeler gözlerde kaşıntı ve batma hissine sebep olur. (Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…)


DİKKAT!

Gözlerde kaşıntı olduğunda ; gözler çok fazla ovuşturulmamalıdır. Bu korneanıza zarar verebilir. Kaşıntı geçmiyorsa ya da kaşıntıyla birlikte gözünüzde şişlikler oluşuyorsa, hiç vakit kaybetmeden bir göz doktoruna başvurulmalıdır. Unutmayınız ki; önemsiz sandığınız bazı belirtiler, önemli hastalıkların habercisi olabilir…