Uzun Yola Çıkacaklar Dikkat

Bayramda Uzun Yola Çıkacaklar Dikkat!

·         Tecrübeli değilseniz gece sürüşü yapmayın : Gece araba kullanmak, mesleği uzun yol şoförlüğü olan profesyonellerin işidir. Gündüz çalışmaya alışmış kişiler, gece artan uyku ihtiyacı yüzünden dikkat kaybına uğrayabilirler.
·         Gözünüzü çok yormayın : Dikkatinizi uzun süre yola verdiğinizde, göz yorulmasına bağlı olarak, anlık hareketleri fark edip anında müdahale edememek, uzaktaki cisimlerin hareket yönünü tayin edememek, hız/mesafe ölçümü yapamamak gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz ve bunlar trafik kazalarının yaşanma sebeplerinin başında gelir. Uzun süreli seyahatlerinizde sık sık mola vererek gözlerinizi dinlendirmeli, yolculuk esnasında güneş gözlüğü kullanmalısınız.

·         Klimaya dikkat edin : Araç içinde ki havanın klima ile kurutulması, uzun süreli dikkat ve uykusuzluk gibi sebeplerden, gözlerinizde kuruluk, yanma yada batma gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Sık sık gözlerinizi kırparak gözlerinizin nemli kamasını sağlayın, araç içindeki havanın çok kuru olmaması için aracınızı sık sık havalandırın, bir saat araç kullandıktan sonra mutlaka mola verin…