Karlı Havada Gözlük Kullanmak Şart

Kış aylarında açık havada kullanılacak olan güneş gözlüğü kaliteli bir ürün olmalı. Uzmanlarımız karlı havalarda ise kesinlikle UV 400 korumalı güneş gözlükleri takılmadan dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtiyor; “Gözlük alırken göz etrafı cilt dokusu ile gözlük çerçevesi arasında geniş boşluk olan modeller yerine göz etrafını saran tasarımlar tercih edilmeli. Zararlı güneş ışınları kadar kış aylarında göz sağlığını tehdit eden bir diğer durum ise tozlu ortamlar. Hastalık tozlu ortamlarda çalışmak zorunda olan kişilerin göz sağlığını tehdit ediyor.”

Kış aylarında güneşin zararlı ışınlarına karşı uzmanlar UV 400 korumalı güneş gözlüğü kullanılması gerektiğini söylüyor. Siperli şapkalar da zararlı güneş ışınlarından korunmanın bir diğer yolu.


İLERİ VAKALARDA OPERASYON ŞART

Kış güneşinin göz sağlığını tehdit etmesi sonucu ortaya çıkan hastalıklardan biri olan kuşkanadı (Pterygium) hastalığına karşı uzmanlar, öncelikle kış aylarında güneş gözlüğü kullanımını öneriyor. 

Uzman Doktorlarımız kuşkanadı hastalığının, hafif vakalarda suni gözyaşı damlalarıyla giderilebildiğini söylüyor. Ancak göz damlalarına rağmen gözdeki kızarıklık, irritasyon, bulanık görme şikayetleri devam ediyor ve hastalık ilerliyorsa, cerrahi işleme gerek duyuyor. Cerrahi işlem esnasında kornea üzerine ilerleyen anormal doku kornea ve sklera (gözün beyaz kısmı) üzerinden temizleniyor. Operasyon sonrası gözün normal haline dönmesi için yaklaşık 2-3 hafta geçmesi gerekiyor.

GÖZDE KIZARMA VE BATMA HİSSİ HASTALIK BELİRTİSİ OLABİLİR
Kuşkanadı hastalığının kış aylarında görülme sıklığı artıyor. Hastalık gözün beyaz kısmını örten zarın kalınlaşması ve kornea (gözün saydam kısmı) üzerine doğru ilerleyerek büyümesi ile gelişiyor. Hastalık ilerledikçe gözde kırmızılık ve batma gibi rahatsızlıklar oluşuyor. İlerleyen aşamada ise korneanın düzgün yüzeyinde oluşan değişimler görme bozukluklarına, özellikle de astigmatizmaya sebep olabiliyor. İleri vakalarda ise gözbebeği tamamen kapanıyor ve görme kaybı ortaya çıkıyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder