Kış Aylarında Göz Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış aylarında nem oranı düşük olduğu için hava oldukça kurudur. En sık rastlanan rahatsızlıklar ise göz kuruluğu, konjoktivit ve ultraviole ışınlardır. 

1-)Göz Kuruluğu: Kış aylarında havalandırılmayan ortamlar, kaloriferler ve klimalar havanın kuruluğunun daha fazla artmasına sebep olur.
Sürekli bilgisayar karşısında olanlar da risk altındadır. Çünkü sürekli bilgisayara bakmak göz kırpma sayısını azaltır. Kışın göz kuruluğunu en aza indirmek için ise, gözler daha fazla kırpılmalı, bulunulan ortamlar havalandırmalı ve doktorun önerisine göre suni gözyaşı damlası kullanılmalıdır.

2-) Ultraviyole Işınları: Kışın diğer sorunlarından bir tanesi de ultraviyole ışınlarıdır. Yazın bu ışınlardan güneş gözlüğü sayesinde korunduğumuz gibi, kışın da güneş gözlüğü takarak korunmamız gerekmektedir. Aksi takdirde kardan yansıyan güneş ışınları, gözün lens kornea ve retina tabakalarına zarar verir.

3-) Konjoktivitler: Kışın sık rastlanılan rahatsızlıklardır. Gözde sulanma, kızarıklık, kaşıntı, batma ve şişlik gibi belirtileri vardır. Ayrıca soğuk algınlığı, boğaz iltihabı, grip gibi rahatsızlıklar da göze bulaşıp konjoktivite sebep olabiliyor.

"Kış göz iltihaplarının en çok sevdiği mevsimdir."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder