Göz Damlası Nasıl Uygulanır?

İlaçların doğru ve zamanında kullanımı hastalığımızın ilerlemesini engelleyeceği gibi, ilaçlara bağlı yan etkilerden korunmanızı da sağlayacaktır. Özellikle göz damlasının etkilerinin azalmaması ve sağlığınız için en doğru biçimde kullanımı için aşağıda maddeler şeklinde belirttiğimiz hususlara dikkat ediniz;
1-Damlayı uygulamadan önce ellerinizi su ve sabunla yıkayınız.
2-Damlayı ilk defa kullanacaksanız açmadan önce reçete edilen ilaçla aynı olduğunu kontrol ediniz.
3-Damlanızın türü dibe çökenlerden ise kullanım öncesi çalkalamayı unutmayınız.
4-Damlayı tek başınıza uygulayacaksanız bir aynayı yardımcı eleman olarak kullanabilirsiniz.
5-Damlayı açtıktan sonra uç kısmına dokunmayın ve göze temas etmesine izin vermeyin. Temas halinde mikroların göze bulaşmasına yol açabilir.
6-Göz damlası uygulamasında en kolay yol başı geriye doğru alıp, alt göz kapağını aşağıya doğru çekerek bir kese oluşturulur. Oluşan keseye damla damlatılır.
7-Damlayı uyguladıktan sonra yanma ve soğukluk hissettiyseniz damla isabet etmiştir. İkinci kez damlatmayınız.
8-Damlayı uyguladıktan sonra gözlerinizi bir müddet kapalı tutun ve burun kenarlarınıza 10 saniye basılı tutun. Bu sayede damlanın genizsinize akmasını önlemiş ve damlanın yan etkilerini azaltmış olursunuz.
9-Birden fazla damla kullanacaksanız ikinci damlayı damlatmadan önce en az 5 dakika bekledikten sonra yukarıdaki yolu izleyerek uygulayabilirsiniz. Böylece ilk damla göze dağılmış olur aynı zamanda ikinci damlanın birinci damlayı gözden uzaklaştırmasını engellemiş olursunuz.

Göz damlalarınızı paylaşmamanız ya da başkasının ilacını kullanmamanız çok önemlidir. Göz damlalarını paylaşmak enfeksiyon bulaştırabilir ve kullandığınız yanlış bir ilaç durumunda komplikasyonlar gelişebilir. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder