Göz Migreni Nedir?

En sık görülen baş ağrısı sebeplerinden olan migren  gözde de bazı belirtiler verebilir, üstelik göz migreni olarak tanımlanan özel bir şeklide vardır. Gözün sinir hücresini besleyen damarlarda oluşan geçici spazmın, göz migrenine neden olduğu bilinmektedir.

Göz migreni belirtileri Nelerdir?


Göz migrenin de bazen baş ağrısı olmadan göz önünde ışıklı çizgilenmeler, ışık çakmaları ortaya çıkar. Bazı göz migreni hastalarında ise yarım baş ağrısı ile aynı tarafta bir saatten az süren geçici ve tek taraflı görme kaybı oluşabilir. Maksimum yarım saat süren ataklarla ortaya çıkan göz migrenin de, biranda oluşan görmede bozukluk ve iyi görememe kısa süre içerisinde geçer. Bu belirtiler 10-15 dakika sürebilir. Bazı durumlarda bu şikâyetlerin arkasından tek taraflı, damar atar gibi zonklayıcı yarım baş ağrısı, ışık hassasiyeti, bulantı ve kusma görülebilir. Bunun temel sebebi beyin damarlarında oluşan daralmadır.

Göz Migreni Tedavisi


Migren göz ilişkisinin bir yönü ise normal basınçlı
glokom olarak tanımlanan bir hastalıktır. Glokom göz içi basıncının yüksekliğine bağlı olarak görme sinirinde ve görme alanında hasar ortaya çıkması ile karakterize bir hastalıktır. Normal basınçlı glokomda ise aynı hasar göz içi basıncı hiç yükselmeden ortaya çıkar. Bu hastalığın en önemli risk faktörleri arasında görme sinirinin beslenmesini bozan damarsal hastalıklar vardır. Migren açısından tedavinin düzenlenmesi için bu hastaların koruyucu tedavi görerek mutlaka Nörolojik konsültasyondan geçmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder